lördag 30 april 2011

Oärlig och osaklig debatt i Strängnäs kommunfullmäktige

Följande skickades som replik på de artiklar som David Aronsson (Vänsterpartiet, Strängnäs) har skrivit och som publicerats i E-kuriren. Se här och här.

Då  E-kuriren valt att inte publicera eller att svara oss, publicerar vi här istället.

Insändaren:

Vid kommunfullmäktiges sammanträden i Strängnäs har vi Sverigedemokrater gång på gång upplevt att politiker från andra partier på ett oärligt sätt påstått att vi har helt andra åsikter om flyktingmottagning än vi egentligen har, och det gör att vi tvingas dementera dessa påståenden istället för att föra en saklig debatt. Samma sak upplever vi när vi läser insändare, debattartiklar och bloggar. Argumentationen bygger gång på gång på felaktiga påståenden om vår politik när det gäller flyktingmottagning.


Vi kan inte tro annat än att detta handlar om en medveten retorik, avsedd att svartmåla oss som parti och kringgå sakfrågan, och vi vill nu därför en gång för alla klargöra våra ställningstaganden.


SD Strängnäs säger till att börja med inte nej till alla former av flyktingar till kommunen. Däremot anser vi att formerna för flyktingmottagning skall analyseras och konsekvensutredas, och att kostnaden för flyktingmottagningen skall redovisas för kommuninvånarna. Vi i SD Strängnäs har redovisat att kommande kostnader för flyktingar, och för de människor som kommunen felaktigt kallar flyktingar, uppgår till 10 tals miljoner över en kommande 6 års period, och vi anser att dessa miljoner i första hand skall gå till kommunens äldrevård samt till skolan.


Vidare menar vi i SD Strängnäs att för en betydligt mindre summa pengar kan avsevärt fler nödställda hjälpas i de flyktingläger som finns runt om i världen. Detta utgör en betydligt större humanitär insats för de människor som är i allra störst behov av hjälp.


Avslutningsvis har SD Strängnäs anklagats för att ställa grupp mot grupp, men är det inte precis det som sker redan nu? Fler flyktingar ger mindre resurser till äldre och skola! Vi vill se en annan prioritering där skola, vård och omsorg går först, och vi arbetar för att fler partier ska välja att göra denna enligt oss självklara prioritering.


Stefan Jacobsson
Roger Richthoff
SD Strängnäs

Ps. Läs gärna interpellationen här och svaret från Jens Persson, kommunstyrelsens ordförande Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar