onsdag 11 maj 2011

Feghetens altare


I samhällsdebatten så har fakta undanhållits konsekvent under lång tid med följd att debatt och fri åsiktsbildning inte möjliggjorts i Sverige. Konsekvensen av detta blir givetvis att beslutsunderlaget för väljare i många frågor är synnerligen bristfällig. Man har helt enkelt inte fått information om hur verkligheten ser ut alternativt hur framtiden planeras.



Ta ett tydligt exempel..

Idag i Svd så beskrivs hur män i Kongo systematiskt våldtar kvinnor i en sådan hög grad att de i artikeln pratar om 1100 per dag. Våldtäkter är antagligen ett av de brott vi alla avskyr allra mest och så givetvis även i Sverige.

Sverige har likt Kongo en fruktansvärd utveckling vad gäller grov brottslighet överlag och överrepresentationen från vissa invandringsgrupper är fruktansvärd. Men pga rädsla för att bli betraktad som främlingsfientlig vågar man inte beskriva fullt ut var problemen är som störst. Tror ngn att man skulle berättat att Kongolesiska män utförde våldtäkter i högre utsträckning än normalt om dessa flyttade sin gärning till Sverige?


Varför är det också viktigt att veta vilka som i hög utsträckning begår vissa brott?


Svaret är ganska enkelt: Alla sociala interventioner kräver fakta som beslutsunderlag så att prioritering av insatser/motmedel blir effektiv.


Vi hade för ett par år sedan exakt samma debatt gällande hedersmord och hedersförtryck där ledande politiker och utredare kämpade med exakt samma argument för att undvika att skuldbelägga särskilda grupper. 


Till slut var det nog invandrare själva som stod upp mot etablissemanget och sa ifrån. Ungefär med samma argument som ovan vid våldtäkterna, se problemen först och ta beslut om vilka motåtgärder som är bäst lämpade. Förnekarna ville inte ens erkänna att det är väldigt ovanligt med "hedersförtryck" inom Svenska familjer, utan man sa det är män som utövar sin makt över kvinnorna.

Eller som förnekare nr 1, Mona Sahlin sa:

"Vi får aldrig acceptera talet om hedersmord. Ingenting bevisar att våldet mot unga kvinnor är kulturellt betingat. Det handlar endast om mäns våld mot kvinnor..."


Så här skrev Pernilla Oius doktor i humanekologi på Malmö högskola:


"Vi vet och vi kan och vi fortsätter att utreda och utvärdera, men ändå sker mycket lite förändring. Varför? Jag menar att det handlar om en bristande politisk vilja att ta tag i problemen i grunden. Jag tror att rädslan att "peka ut" vissa grupper och att problematisera "de Andras" traditioner, kultur och moraluppfattningar blockerar oss från att göra lyckade sociala interventioner. 

Debatten har också drabbats av ett ideologiskt ställningskrig kring huruvida det är ett kulturspecifikt våld eller bara en omskrivning av ett universellt våld av män mot kvinnor för att demonisera "den Andre".

Hedersrelaterat våld är ett våld utfört av ett kollektiv av både män och kvinnor, utfört mot enskilda individer, män eller kvinnor, som bryter mot gruppens normer. För att komma tillrätta med hedersproblematiken måste vi se och adressera kollektiven."



Politiska karriärister och dess fans kommer att få stå vid skampålen på precis samma sätt som Mona Sahlin. Sveriges feminister borde skämmas livet ur sig i sin påstådda kamp för jämlikhet!

Det är dags att stå upp för sanningen, det är dags att sluta offra på:

Feghetens Altare!