måndag 18 juli 2011

Ekonomiskt bistånd och arbetskraftsinvandring

Varje år vid ingången till sommaren har SCB publicerat statistik om hur det ekonomiska biståndet (socialbidrag och försörjningsstöd) fördelar sig mellan behövande. I år var det annorlunda. Statistiken var i år förskjuten till socialstyrelsen med effekten att siffrorna inte gick att använda på samma sätt som tidigare.

Nu finns det ju dock statistiker som relativt lätt kan sätta ihop helhetsbilden så att vi kan förstå hur utvecklingen ser ut.


Här kommer ett par bilder från den eminenta bloggen: http://affes.wordpress.com/






Läs vidare på Affes blogg för att se sammanställningen för landets 20 största kommuner.


Arbetskraftsinvandring



Vidare så skriver idag flera fackliga företrädare en artikel hos svd, som tar strid emot gällande regler för låglönearbete utfört av immigrerad arbetskraft. Deras huvudpoäng är att invandrare kommer i kläm då företagare söker att minska sina produktionskostnader med billig arbetskraft.

Inte ett ord om vilken effekt det får för mängden av arbetslösa befintliga invånare som idag inte erbjuds arbete pga den arbetskraftsinvandring som tillåts sedan 2008 i Sverige. Idag är det upp till företagaren att fastställa och beskriva sitt behov i en ansökan till migrationsverket som sedan mer eller mindre har att godkänna.

Hur anställningsavtalet följs, om den anställda överhuvudtaget utför arbete på den tilltänkta arbetsplatsen etc.. är ngt som inte kan kontrolleras under rådande regelverk.

Man bör också vara medveten om att den arbetskraft som vi ser invandra på dessa premisser är till stor del lågutbildad arbetskraft inom restaurang och städ, vilket vi borde kunna reglera med egen kraft utan invandring till dessa poster.

Läs gärna återigen Affes statistik som tydligt visar att dagens arbetskraftsinvandring knappast kan sägas nå det tilltänkta syftet.

Uppdatering: Nu uppenbaras fler och fler kryphål i den misslyckade arbetskraftsinvandringen, läs svd


SD Strängnäs

dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, kvp, gp, gp, kvp, gd, svd, svd, svd, svd, svd, svd, dn