torsdag 5 maj 2011

Upplysande debatter i riksdagen

Under onsdagen debatterades Asyl och Migrationspolitik i riksdagen. Sverigedemokraterna företräds i debatten nedan av Kent Ekeroth och av Erik Almqvist.











dn; dn; dn; dn; dn;dn;arbetarbladet; svd ; svd; svd; svd; ekuriren; folket; expressen; gp; gp; gp;st;svd; svd; dn; svd; dn

3 kommentarer:

  1. Vilket klarspråk! Dessa videor måste ut till Svenska folket så att de får se hur debatten verkligen ter sig.

    Kanske borde man också få tillgång till de statistikunderlag som diskuteras. Exempelvis sägs det att nästan 30% av de i våra fängelser är utländska medborgare??

    Det är en enormt stor andel.

    Vidare så talas det om överrepresentation inom brottsstatistiken och att SD försöker måla upp en bild som inte stämmer? Hur ser Ni på det?

    Vidare undrar jag över siffrorna som beskriver vad en flykting kostar i Sverige kontra om vi hjälper till på plats i närheten istället?

    Tacksam för svar

    Mvh Lars

    SvaraRadera
  2. För att svara på din sista fråga: Stellan Bojerud (SD, riksdagen) skrev om detta på sin blogg för någon dag sedan. Detta är länken http://mopsen.wordpress.com/2011/05/04/en-idiots-sjalvbekannelser/

    / Micke

    SvaraRadera
  3. @Anonym, då Ullmerkotten delvis har besvarat din fråga ovan koncentrerar vi oss på din första fråga:

    http://www.kriminalvarden.se/sv/Statistik/Utlandska-medborgare-och-invandrare/

    Notera att det i denna debatt endast avser utländska medborgare och inte invandrare som helhet eller människor med utländskt påbrå.

    Ekeroth´s anförande berör som sagt endast de som inte har svenskt medborgarskap och begått mycket grova brott i vårt land. I debatten verkar detta vara mycket svårt att förstå från replikanterna.

    Eller så är det så enkelt att de med alla medel vill fjärma sig från den faktiska situationen och måla upp en bild av ngt avsides:-).

    I vilket syfte gör man så?

    SvaraRadera