onsdag 29 juni 2011

Våldtäkter, kriminalitet och media

Den senaste veckan har debatten gått het sedan Svenska Dagbladets ledarredaktör fick för sig att upplysa svenska folket om den överrepresentation som vissa invandrargrupperingar står för gällande brottslighet.

Utredningarna som han hänvisar till belyser både Norge och Sverige och visar på en mycket stor överrepresentation och då i synnerhet för grova våldsbrott såsom exempelvis våldtäkter.


I media har nu Dilsa Demirbag-Steen lagt ut rökridåerna i en ny artikel i dn där huvudtesen går ut på att sk socioekonomiska faktorer ligger bakom anledningen till överrepresentationerna och att statistiken som Gudmundson hänvisar till gäller skäligen misstänka och inte dömda..

Men Dilsa skulle kunna hitta otaliga undersökningar som visar samma sak, nämligen att invandrare från mellanöstern och Afrika begår fler brott procentuellt sett än vad exempelvis kineser och japaner eller svenskar gör.

Nåväl, känns ganska tragiskt att diskutera detta om och om igen samtidigt som rapporterna från verkligheten strömmar in. Läs gärna Kent Ekeroths artikel på Newsmill - "Amnestys och Sveriges Radios kampanj för våldtäktsmän exempel på ohederlighet"


Uppdatering:

Samtidigt som jag skriver detta inkommer rapporter om en ytterligare en gruppvåldtäkt från Borlänge under festivalen "Peace & Love"


Ge oss mandat att hindra denna utveckling!



dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, svd, svd, svd, svd, dn, expressen

söndag 26 juni 2011

Den falska fasaden spricker allt mer

Undan för undan så beskrivs verkligheten mer rakt på sak i våra gamla medier. Nya medier i form av bloggar och twitter meddelanden sprider nyheterna snabbare samtidigt som dåliga bortförklaringar och försvanskanden av fakta snabbt kan avslöjas.

Men än är det långt kvar, för så fort ngn journalist tar bladet från munnen så ylar en stor grupp kollegor som om de skulle känna sig exponerade.

Efter nedanstående artikel i SVD häromdagen har journalisten Per Gudmundsson blivit kallad för "brunskjorta" (anspelning på nazist givetvis), "främlingsfientlig", "rasist", "islamofob", ja helt enkelt de vanliga skräpepitet man vill lägga på personer som framför allt från fakta till åsikter i de känsliga invandringsfrågorna.

Läs och bedöm själv:



Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier




”Var femte invandrare från Irak och Somalia tagna för brott”. Det basuneras ut i Dagbladet, en av Norges stora dagstidningar (17/6). Statistisk sentralbyrå, norsk motsvarighet till SCB, har för första gången gjort en ordentlig sammanställning av brottsstatistik fördelat på härkomst, och det blir en del rubriker.

Den absoluta majoriteten av alla brott begås av norrmän. 90 procent av gärningsmännen bakom de brott som begicks under den uppmätta perioden, 2001 till 2004, var infödda norrmän. Det är dock vissa invandrargruppers överrepresentation i brottsstatistiken som väcker intresse. 6,1 procent av alla norrmän begick något brott under mätperioden. 

Invandrare från Norden, Västeuropa och Nordamerika begick brott i lägre grad än så. Men 10,4 procent av invandrarna från Östeuropa, 13,6 procent från Asien, 13,8 procent från Central- och Sydamerika och 17,8 procent av invandrarna från Afrika registrerades under samma tid för brott. Även invandrares barn hade högre brottsaktivitet än de norskättade, visar rapporten.

Ursprungsländer med högst procentandel gärningsmän var Marocko (18,1), Iran (19,4), Somalia (21,8) och Irak (23,6 procent). På andra sidan spektret finns ursprungsländer som Kina (5,9) och Filippinerna (4,7 procent).
Läs hela artikeln här




Artikeln avslutas enligt följande: 
"I allt högre grad röstar man på partier som sätter invandringsfrågorna främst, och som i kraft av oppositionsställning sällan behöver bry sig om deras enkla lösningar är genomförbara eller inte.
Det kan leda till skada. 
Det bästa vore om de ledande partierna tog väljarnas oro på större allvar. Om inte brottsligheten i sig är nog för att få igång politikerna, hur konstigt det än kan låta, borde väl åtminstone fruktan för politisk turbulens vara det?"

Intressant analys att hoppet fortfarande skall ställas till de "ledande partierna" som ju inte skall komma med enkla lösningar för de är ju inte bra, här ska arbetas för komplicerade lösningar och helst utarbetade av de som har skapat problemen, de som underhåller och ökar problemen och som faktiskt inte ens vidkänner problemen. 

Deras problemlösning kanske inte är så mycket att hoppas på?

Hur svårt kan det vara att exempelvis: Lägg Sveriges asylantnivå i nivå med övriga Norden, utvisa kriminella i betydligt högre utsträckning så har vi en bra start till att börja med..
Tyvärr är det väl en enkel lösning och de är ju inget att ha:-)


Uppdatering 2:


Jag skrev ovan att journalistkollegor ylar åt Gudmundsson i sin frustration över att han rapporterar om den norska statistiken och den tidigare gjorda svenska. 


Det har gått så långt att sanningen skall betraktas som främlingsfientlig, särskilt då flera journalister anser att Gudmundsson inte skall rapportera detta, särskilt inte om han inte kan beskriva att anledningen är sk socioekonomisk status hos förövarna till brotten.


Men saken är att den att förklaringsmodellen inte räcker till: som exempel kan nämnas kineser, japaner som inte begår inte mer brott trots att de befinner sig i samma prekära situation som exempelvis somalier, irakier.




Det minsta man måste ställa upp på som demokrat är att sanningen måste läggas fram till det svenska folket. Så tragiskt att vi inte ens kan vara överens om detta!



Uppdatering:
ekuriren; gp, gp, gp, smp, dn, dn, dn, dn, dn, gp, svd, svd, svd, svd, dn, dn, dn, dn; svd, svd, gd, gd, gp, expressen