onsdag 29 juni 2011

Våldtäkter, kriminalitet och media

Den senaste veckan har debatten gått het sedan Svenska Dagbladets ledarredaktör fick för sig att upplysa svenska folket om den överrepresentation som vissa invandrargrupperingar står för gällande brottslighet.

Utredningarna som han hänvisar till belyser både Norge och Sverige och visar på en mycket stor överrepresentation och då i synnerhet för grova våldsbrott såsom exempelvis våldtäkter.


I media har nu Dilsa Demirbag-Steen lagt ut rökridåerna i en ny artikel i dn där huvudtesen går ut på att sk socioekonomiska faktorer ligger bakom anledningen till överrepresentationerna och att statistiken som Gudmundson hänvisar till gäller skäligen misstänka och inte dömda..

Men Dilsa skulle kunna hitta otaliga undersökningar som visar samma sak, nämligen att invandrare från mellanöstern och Afrika begår fler brott procentuellt sett än vad exempelvis kineser och japaner eller svenskar gör.

Nåväl, känns ganska tragiskt att diskutera detta om och om igen samtidigt som rapporterna från verkligheten strömmar in. Läs gärna Kent Ekeroths artikel på Newsmill - "Amnestys och Sveriges Radios kampanj för våldtäktsmän exempel på ohederlighet"


Uppdatering:

Samtidigt som jag skriver detta inkommer rapporter om en ytterligare en gruppvåldtäkt från Borlänge under festivalen "Peace & Love"


Ge oss mandat att hindra denna utveckling!



dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, dn, svd, svd, svd, svd, dn, expressen

3 kommentarer:

  1. Jag tror dock att festivalkulturen, som riktigt uppmuntrar till olika brott, verkligen tillhör svensk kultur. Har Sd för avsikt att förbättra den svenska kulturen? Jag har icke sett något i ert partiprogram om ett tillnyktrat sverige!

    SvaraRadera
  2. Således kan vi även bortse från eventuella positiva effekter av invandringen. Sådan statistik borde ju i konsekvensens namn vara lika "grumlig"?
    Märkligt att man kritiserar Gudmundsson när det är de siffror han redovisar som man stör sig på. Kritisera SCB istället.
    Folk har tröttnat. Men många vet ännu inte exakt VAD det tröttnat på. SD har en viktig uppgift med folkbildning och att visa på multikulturalisternas inkonsekvenser (som jag gjorde i inledningen) är effektiv medicin.

    SvaraRadera
  3. @Fröken Sverige: Svenskens förhållningssätt till intag av alkoldrycker är väl ett tydligt exempel på en mindre positiv del av svensk kultur.

    Du har nog helt rätt för vi har nog inte lagt ngt förslag om att "toppstyra" intaget av alkohol för vuxna eller för den delen arrangerandet av festivaler.

    mvh SD Strängnäs

    SvaraRadera